FForum dla nałogowców FF w razie awarii
Użytkownik
Czy gdziekolwiek na swiecie doszlo do ataku hakerskiego i manifestacji z powodu ACTA?
Czy gdziekolwiek na swiecie sa palace sprawy do przykrycia?
Czy spoleczenstwo lemingow Bugodrza zdalo egzamin?
Czy bedzie mozna skutecznie w przyszlosci zastosowac odpowiednie uregulowania prawne ze stanem wojennym wlacznie?
Użytkownik
GPC podaje, że ponoć Polska jest pierwszym sygnatariuszem ACTA w EU. Żadne inne państwo jeszcze tego nie podpisało podobno.
Użytkownik
Polska też nie podpisała - planowane podpisanie jest na 26 stycznia, czyli na najbliższy piątek. Podpisały już natomiast w większości państwa pozaunijne.
Z tego co widziałem w niemieckich i angielskich mediach temat nie istnieje.
Wniosek jest prosty - media (bo to nawet nie rząd, a media) w Polsce mogą zrobić dowolnie absurdalną wrzutkę i lemingi wszystkich odcieni politycznych to łykną.
Użytkownik
Ok. Merdia może grzeją temat ale nie wierzę, że rozkręcenie jednak dosyć sporej zadymy jest na rękę rządzącym. Manifestacje w wielu miastach gromadzą dużo ludzi. Czyj to elektorat?
Użytkownik
Otoz, to na kilku zdankach zgrabnie ulozonych zbudowano 'dym'. Niewielu wie o co tak naprawde chodzi. Najzabawniesze jest to, ze brygada tuska zapewnia, ze istnieja juz takie mechanizmy by usadzic kogokolwiek i nikt sie nie pultal wczesniej - co zreszta jest prawda.
Ale o czym tu mowic, skoro mniejsze w znaczeniu obszarowym a bardziej wazkie w znaczeniu gatunkowym na terenie Bugodrza maja miejsce i przechodza jak po masle.
MAK pluje na narod - oni slysza, ze na oszolomy sie ciskaja.
Imstalowane sa podsluchy, inwigilacaja, radary, rosna podatki, znikaja emerytury etc, etc i to w/g wiekszosci zakochanych w premierze nie zagraza wolnosci...
A dzis slysze, jak sliniac sie L. Miller chwali obywatelski zryw byle nie poszlo to za daleko a Zaprzyjazniona24 sugeruje, ze juz 'szalikowcy' probuja zawladnac 'slusznym' protestem. Media skrupulatnie kontroluja swoje poczynania by 'gniew' skanalizowac dzieki ogolnikom na jakies blizej nieokreslone korporacje gdzies za gorami, za lasami i by szybko zapomniec o jednym z nurtow butnu dotyczacego wprowadzenia legislacji tylnymi drzwiami.
Ale sondaze dzisiejsze mowia, ze najbardziej nielubianym politykiem Bugodrza jest J. Kaczyski ma kwalifikowane 50 kilka%...
Za dzien za dwa przyschnie i znow bedzie cudnie.
Użytkownik
nickED napisał:
Ok. Merdia może grzeją temat ale nie wierzę, że rozkręcenie jednak dosyć sporej zadymy jest na rękę rządzącym. Manifestacje w wielu miastach gromadzą dużo ludzi. Czyj to elektorat?
Palikota. Na wszelki wypadek w mainstreamie od razu poszła lista "kto w PE głosował za ACTA", gdzie w całości "za" miały głosować tylko PiS i PSL. Najzabawniejsze, że głosowanie było nad niewiążącą rezolucją, która była o roli PE w negocjacjach nad ACTA, nie było to w żadnej mierze głosowanie za/przeciw ACTA.
A zresztą, Budyniowy komiks jasno pokazuje wpływ całej afery na sympatie partyjne.
Użytkownik
Roznie ciekawe sprawy maja ostatnio miesce miedzy Bugiem a Odra. Jakis pono psychicznie rozchwiany prokurator chce sie pozbawic zycia a nawet zeba nie stracil...
To musi dawac do myslenia.
Ostatnio edytowany przez CYRUS (2012-01-25 18:58:34)
Użytkownik
Rozum napisał:
Nieistnienie tematu, zwłaszcza w mediach niemieckich, nie wydaje się być zaskakujące.
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Goo … caid=1dcdc
Użytkownik
w tej chwili tłumy idą z Gdyni pod dom Tuska - za Niezalezną:
"W związku z tym, że zgody na protest odmówiły władze Gdańska i Sopotu, a pozwolenia udzielił jedynie prezydent Gdyni, ok. 10 tysięcy zgromadzonych u zbiegu ulicy Świętojańskiej i alei Piłsudskiego pod urzędem miasta demonstrantów idzie pod dom Donalda Tuska w Sopocie.
Po rozpoczęciu demonstracji, do zgromadzonych wyszedł prezydent miasta. Demonstranci podziękowali za wydanie zgody na protest.
Protestujący przeciwko ACTA zdecydowali, aby protest zakończyć pod domem Donalda Tuska.
Jak ustalił portal Niezależna.pl w tej chwili niemal 10 tys. osób zmierza z Gdyni do Sopotu. Demonstranci wykrzykują hasła krytyczne wobec rządu i porozumienia ACTA.
- „Platforma złodzieje”, „Donald Tusk – dymisja”, „Precz z cenzurą”, „Tusk pod sąd”, „Kto nie skacze ten za ACTA. Hop, hop, hop” - to tylko część haseł, które wykrzykują demonstranci.
Mijani na ulicy przechodnie odnoszą się do manifestacji przyjaźnie. Kierowcy zatrzymują samochody i trąbią, ludzie w oknach machają, a demonstranci nawołują „Chodźcie z nami”.
Demonstranci są już w Sopocie. Za kilkanaście minut będą przed domem Donalda Tuska."
===============================================================
@CYRUSU, z innej beczki: podobno Siemoniak już się zgodził na odejście Parulskiego.
Ostatnio edytowany przez Mania (2012-01-25 20:22:00)
Użytkownik
Jacenty napisał:
Rozum napisał:
Nieistnienie tematu, zwłaszcza w mediach niemieckich, nie wydaje się być zaskakujące.
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Goo … caid=1dcdc
Serio, mam Kolegę za na tyle rozsądnego, że nie mam zamiaru wierzyć, że zdaniem Kolegi niemiecki faszystoski rząd siedzi i klika, żeby usunąć wszystkie informacje o ACTA zanim przeczyta je ktoś w Krakowie. Dlatego bardzo proszę, niech Kolega napisze, że po prostu miał co innego na myśli, tylko tak głupio mu się napisało.
Niemieckie media (niemieckie media po niemiecku dla Niemców, bo o takich piszę - nie o mediach na rynek polskojęzyczny) zajmują się realnymi problemami, polityką międzynarodową, aferami własnej władzy, rozgrywkami w UE.
Użytkownik
Miałem na myśli to, że niemiecki rząd generalnie nie ma nic przeciw kontroli internetu. I nie słyszałem, żeby jego działania na tym polu, których skalę w porównaniu z innymi krajami w jakimś stopniu przedstawiają dane z linku, wywołały fale protestów w niemieckich mediach.
Użytkownik
CYRUS napisał:
Czy gdziekolwiek na swiecie sa palace sprawy do przykrycia?
Do przykrycia jest być może E.M.S. i powierzenie jego kierownictwa Jacquesowi Delors
http://blog.rp.pl/magierowski/2012/01/2 … uropejska/
Użytkownik
CYRUS napisał:
Roznie ciekawe sprawy maja ostatnio miesce miedzy Bugiem a Odra. Jakis pono psychicznie rozchwiany prokurator chce sie pozbawic zycia a nawet zeba nie stracil...
To musi dawac do myslenia.
Ale za to psychiatra z Poznania zastrzelił się całkiem skutecznie
Ostatnio edytowany przez lupus71 (2012-01-26 08:00:05)
Użytkownik
lupus71 napisał:
Do przykrycia jest być może E.M.S.
Iii, priwislańska ludożerka ma tego typu sprawy głęboko gdzieś. To już prędzej mogłoby chodzić o przykrycie ustaleń ekspertów komisji Macierewicza.
Użytkownik
lupus71 napisał:
Ale za to psychiatra z Poznania zastrzelił się całkiem skutecznie
Muszę popytać o szczegóły.
Użytkownik
Nawet jeżeli.
To kombinujmy raczej jak nie dać ich wpędzić z powrotem do zagrody.
Po pierwszych, niepopularnych decyzjach z drugiej kadencji, już były nawoływania do wyjść na ulice, założyłem wtedy na portalu grupę "POsprzątajcie po sobie, wyborcy PO."
Połowa roboty zrobiona. Nienawidzą Tuska i wiedzą za co. Źle bo nadal nienawidzą Kaczyńskiego choć nie wiedzą za co. Cała władza idzie w trzecie ręce. Na razie w ręce Palikota. Rozłamowcy z PiS, obie grupy, tracą kolejną szansę. Jak na to patrzę z dołu to załamuję ręce nad ich nieudolnością polityczną.
Demokratycznie władzy nie odbierzemy nigdy. Trzeba ją przejąć, po chamsku, bez pardonu, wykorzystując lemingi. Lemingi naszykowane dla kogoś do zaprzęgu.
Użytkownik
Budyń78 napisał:
wymyslila kulega swietne metode zeby zniechecic ludzi do kwestii smolenskich. niech kulega wrzuci to w pare miejsc, a z pewnoscia tomek czolgista bedzie mial latfiejsze robote
Użytkownik
Jestem przyzwyczajony do surowej i nieodmiennie krytycznej oceny ze strony kolegi.
Użytkownik
Budyń78 napisał:
Jestem przyzwyczajony do surowej i nieodmiennie krytycznej oceny ze strony kolegi.
odmiennie. pare ostatnich rzeczy bylo naprawde niezlych, ale tym obrazkiem powyzej utrwalasz status kfo z tego
Użytkownik
Jacenty napisał:
Miałem na myśli to, że niemiecki rząd generalnie nie ma nic przeciw kontroli internetu. I nie słyszałem, żeby jego działania na tym polu, których skalę w porównaniu z innymi krajami w jakimś stopniu przedstawiają dane z linku, wywołały fale protestów w niemieckich mediach.
Rozumiem (i cieszę się ze wskazanego już powodu :)). Natomiast dalej nie wyjaśnia to, czemu temat ACTA jest praktycznie nieobecny w mediach niemieckich, także takich krytycznych wobec rządu, związanych choćby z zielonymi.
Np.
http://www.fr-online.de
Artykuł o jakiejś młodej liderce piratów - zero słów o ACTA:
http://www.fr-online.de/politik/piratin … 21314.html
Po wpisaniu ACTA w wyszukiwarkę - praktycznie same informacje z Polen:
http://www.fr-online.de/mauritius/servl … earch.html
Ostatnio edytowany przez Rozum (2012-01-26 21:17:36)
Użytkownik
moze dlatego, ze niemcy go nie podpisaly?
Użytkownik
Ex Cathedra mnie sie wywalila dzisiej, to se wezme i podbije.
Użytkownik
Pierwszy wpis. Coby został ślad dla potomności.
Użytkownik
Ale działa. I to jest piękne
:)
Użytkownik
DZień dobry. Jestem tu nowy. Co to za forum?